Optužnica protiv bivšeg direktora aerodroma Nikola Tesla

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv bivšeg direktora aerodroma "Nikola Tesla"

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora aerodroma "Nikola Tesla" Velimira Radosavljevića zbog sumnje da je oštetio to preduzeće.

Radosavljević se optužnicom tereti za zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Radosavljević je u julu 2014. uhapšen zbog sumnje da je načinio štetu aerodromu u poslovanju sa mađarskom niskobudžetnom kompanijom "Vizer". Radosavljević je u svojstvu odgovornog lica JP "„Aerodrom Beograd“", prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << samostalnog vođenja pregovora sa predstavnicima „"Vizera"“, 29. januara 2010. godine zaključio Memorandum o razumevanju sa ovom kompanijom, kojim joj je odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

Ti povoljni uslovi korišćenja aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost.

Zaključkom Vlade Republike Srbije i Smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta kroz stimulacije u plaćanju aerodromskih naknada u Republici Srbiji tek 30. decembra 2013. godine i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje navedena kompanija nije ispunjavala. Uprkos tome, kompanija "Vizer" koristila je usluge beogradskog aerodroma po nižoj ceni već od 12. juna 2010. godine na osnovu prethodno sačinjenog memoranduma.

Tek 25. marta 2011. godine je zaključen Ugovor o pružanju aerodromskih usluga kojim je Memorandum ozvaničen, a kojim su ovoj kompaniji odobreni popusti po svim osnovama na aerodromske usluge i putničku taksu za sve vreme trajanja ugovora.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.