Izvor: Radio 021, 14.Okt.2020, 18:38

Oni kojima nedostaju putovanja mogu da kupe avionsku hranu

Onima koji bi da putuju, a ne mogu zbog pandemije, finska vazduhoplovna kompanija "Finer" nudi da za utehu u jednom lancu samousluga kupuju njenu "avionsku hranu biznis klase".

Cilj tog prevoznika je da zaposli osoblje u svojoj pripremi hrane, da ne bi morao da ih otpusti.

Aviokompanija pod kontrolom finske države rekla je da će se u prvom, probnom periodu, obroci "pripremljeni ručno", nazvani "Taste of Finnair" (Ukus Finera), od sutra, četvrtka, nuditi samo u jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << samousluzi.

Gotova jela ćufte od irvasa, arktička riba "zlatovčica" (char) i govedina u terijakiju na japanski način, sva doterana za severnjački i azijski ukus, koštaju po oko 10 evra, saopštila je firma "Finnair Kitchen" vazduhoplovne kompanije koja je do pandemije bila jedna od glavnih za linije Evropa-Azija.

I druge aviokompanije širom sveta pokušavaju da iskoriste svoje neaktivne resurse tokom pandemije i želju ljudi da lete dok je većina aviona prizemljena. Neki nude simulirane letove, lažna putovanja kada avion samo poleti i ubrzo sleti na isto mesto, ili čak ljudima željnim putovanja omogućavaju da neko vreme samo sede u parkiranom avionu.

Kimo Sivonen, šef prodavnice "K-Citymarket Tammisto" koja će prodavati obroke "Finera", rekao je za finski list "Ilta-Sanomat" da ta jela imaju manje soli i začina od onih koja su služena tokom leta, jer je osećaj ukusa ljudi otupljen velikom nadmorskom visinom.

Prodaja "hrane za poneti" je u Finskoj naglo porasla od proleća pošto je izračunato da je 60 odsto radne snage počelo da radi od kuće zbog pandemije KOVIDA-19.

"Finer" i maloprodajni lanac se nadaju da će obroci privući ljude koji čeznu za putovanjima: "Mislim da danas svi imamo bar po malo želju za lutanjem i sada njen malecki deo možemo zadovoljiti", saopštio je "K-Citymarket's Sivonen".

Potpredsednica firme "Finnair Kitchen" Marika Niminen rekla je da se ta ugostiteljska jedinica aviokompanije još od proleća trudi da se proširi izvan tradicionalnih usluga obroka za putnike. "Finer" je na prinudni odmor poslao veliki deo od svojih 7.000 zaposlenih, a saobraćaj mu je opao za 91 odsto u septembru u odnosu na isti mesec prošle godine.

"Pošto je na prinudni odmor poslato i mnogo osoblja kuhinje, sada možemo da ih zaposlimo na nečem novom", rekla je Niminen.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.