U potrazi za poslom 40 odsto Novosađana bi se preselilo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U potrazi za poslom 40 odsto Novosađana bi se preselilo

NOVI SAD - Analiza stavova i karakteristika osoba koje su u potrazi za poslom ostavili biografiju na sajtu Infostuda došlo se do podatka da je 40 odsto Novosađana spremno da se zarad zaposlenja preseli u neki drugi grad.

Kako se navodi u saopštenju Infostuda, istraživanje o stavovima Novosađana koji traže posao preko tog sajta pokazalo je i da tri četvrtine građana koji su biografiju ostavili u Infostudovoj bazi očekujući poziv poslodavca, imaju radno iskustvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U pogledu obrazovne strukture posetilaca iz Novog Sada, svaki drugi korisnik koji traži posao ima srednju stručnu spremu, visokoobrazovnog kadra bilo je u 38 odsto ostavljenih biografija, dok je najmanje posetilaca sa višom stručnom spremom, oko 12 odsto.

Najveći broj Novosađana koji preko Baze biografija Infostudovog sajta traže posao ima od 20 do 30 godina, odnosno 70 odsto. Posetilaca sa preko 35 godina ima 18 odsto, dok ostatak čine Novosađani od 30 do 35 godina starosti. Oko 54 odsto korisnika sajta su muškarci.

Infostudova baza trenutno ima preko 15.000 biografija, a prema statistikama posao preko nje uspešno pronađe svaki peti posetilac.

Sajt svakodnevno pregleda oko 3.000 prijavljenih poslodavaca, koji pronalaze adekvatan kadar za svoja preduzeća.

Sajt Infostuda ima oko 900.000 poseta mesečno i preko 3.500 klijenata, a partner je Nacionalne službe za zapošljavanje i Ministarstva za dijasporu Srbije u realizaciji projekta povratka domaćih stručnjaka iz inostranstva.

Tokom novembra 2008. godine, u okviru projekta "Mesec grada Novog Sada", Infostudov sajt realizuje akciju tokom koje je omogućen popust od 50 odsto za sve poslodavce koji na sajtu postave bilo koju vrstu oglasa za radno mesto u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za preseljenje zbog posla 40 odsto Novosađana

Izvor: Mondo, 08.Nov.2008

Analiza stavova i karakteristika osoba koje su u potrazi za poslom ostavili biografiju na sajtu www.poslovi.infostud.com došlo se do podatka da je 40 odsto Novosađana spremno da se zarad zaposlenja preseli u neki drugi grad.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.