Oko 300.000 posetilaca Poljoprivrednog sajma

Izvor: S media, 22.Maj.2010, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 300.000 posetilaca Poljoprivrednog sajma

Medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom sadu, koji se danas završava, posetilo je oko 300.000 ljudi, a učestvovalo je 1.300 izlagača iz 24 zemlje.

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić rekao je da su domaći poljoprivredni izlagači sklopili "nekoliko značajnih poslova" sa Albanijom i drugim susednim zemljama.

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin rekao je da je ove godine na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu povećana prodaja traktora i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kombajna, ali nije naveo tačan broj.

"I ove godine organizovali smo najveću izložbu stoke u Evropi, kada je reč o sajmovima poljoprivrede, koju planiramo da naredne godine i unapredimo", rekao je Dragin i dodao da naredna sajamska priredba mora biti još bolja od ovogodišnje.

Ministar je apelovao na izlagače koji na svojim štandovima i imaju hranu, da je posle zatvaranja novosadskog sajma ne bacaju, nego da je pripreme, jer će Ministarstvo poljoprivrede zajedno sa predstavnicima Banke hrane obići sve štandove, uzeti hranu i na odgovarajući način je transportovati do ustanova za decu bez roditeljskog staranja.

Hrana će, kako je rekao, biti uručena ustanovama za decu bez roditeljskog staranja u Gadžinom Hanu i Pirotu, za osamdesetoro dece kojima je potreban topao obrok i dovoljna količina hrane i dodao da je to dobar način da svi pokažemo solidarnost sa tom decom i ljudima koji se brinu o njima.

"Ukoliko neko ima veće količine hrane, a pogotovo ako je u pitanju brašno i testenina, zamolio bih izlagače da se jave Ministarstvu poljoprivrede i da u okviru akcije "Hrana za sve" pomognemo narodne kuhinje i da im obezbedimo dovoljne količine ovih osnovnih prehrambenih artikala" poručio je ministar.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.