Izvor: Radio 021, 31.Avg.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 39. protest "1 od 5 miliona" u Beogradu, na RTS zalepljeni plakati

Protest "Jedan od pet miliona" održan je trideset i deveti put u Beogradu, a glavna tema je bila rad REM-a, ali i javnog servisa.

Kako piše N1, okupljeni građani oblepili su vrata RTS plakatima sa istraživanjem BIRODI-ja, zbog kojeg je ta organizacija bila na meti uvreda poslanika SNS, ali i režimskih medija.

Večerašnji govornik, Zoran Gavrilović (BIRODI - Biro za društvena istraživanja) obratio se građanima koji su se okupili ispred Terazijske česme rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da građani Srbije žive u vreme kada neki odlaze, dok se dugi bore da ostanu ovde, a treći pokušavaju da, kako kaže, naprave od Srbije zemlju iz koje mora da se ode.

On se osvrnuo na istraživanje koje je BIRODI nedavno uradio o glasačima Srpske napredne stranke i naveo da je zbog toga BIRODI bio targetiran i bio na meti uvreda i poslanika iz redova SNS-a, ali i od, kako Gavrilović kaže, strane medija koji su bliski vladajućem režimu.

Gavrilović navodi da je vlast time želela da predstavi BIRODI kao organizaciju koja deli građane u Srbiji.

Zoran Gavrilović govorio je i o radu Regulatornog tela za elektronske medije, posebno na izveštaj REM-a koji je nedavno objavio CINS.

Građani su zatim krenuli u protestnu šetnju preko Trga Republike, a potom Makedonskom i Svetogorskom ka zgradi RTS-a.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković, podsetio je okupljene na Trgu Republike na današnje incidente koji su se dogodili baš tu. Obratio se i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, koji je rekao da je vlast danas na trg poslala "batinaše i pajace", dodavši da je "odgovoran za to predsednik Srbije Aleksandra Vučić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić". "Njih je na trg poslao Vučić i njegova kopija Vesić Goran", rekao je Bastać, dodajući da će vlast odgovarati jednog dana za sve što je činila.

Građani su zatim krenuli ka javnom servisu. Izlepili su vrata RTS-a plakatima na kojima su predstavljena istraživanja BIRODI-a. Ispred RTS-a skandiraju "RTS - SNS". Protestna šetnja završena je ispred Predsednistva, gde su građani svoje nezadovoljstvo iskazali bacanjem toalet papira na zgradu.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.