Odgovorno uživajte tokom praznika

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2015, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovorno uživajte tokom praznika

Novosađane danas, za 1. maj, Praznik rada, očekuje lepo i sunčano vreme, uprkos ranijim najavama pljuskova i kiše.

Tokom dana će duvati slav vetar, a temperatura će dostići 24°C. One koji planiraju da i kasno poslepodne provedu van kuće očekuje naoblačenje, a moguća je i slaba kiša.

Novosađani i ove godine imaju prilično veliku ponudu dešavanja. Provod je siguran na Novosadskom uranku na Štrandu, koji je počeo sinoć, a traje danas do 14 časova. U 11 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << časova prvog dana kupališne sezone na Štrandu, nastupa bend "Šine" (akustična verzija sastava "Šinobusi"), a u 12.30 časova počinje nastup benda "Old timers".

Celokupan program odvija se na centralnom platou Štranda. Ulaz na plažu je tradicionalno besplatan do 5. maja.

I Nacionalni park Fruška gora pozvao je građane da prvomajske praznike provedu sa porodicom i prijateljima na Fruškoj gori, tradicionalnom vojvođanskom izletištu. Nacionalni park je uredio preko 20 izletišta - trasu grebenskog puta od Banstola, preko Iriškog venca, Zmajevca, Brankovca, Letenke, Rohalj baza do Vizića. Uređeni su i generalno očišćeni Iriški Venac, Stražilovo, Beočinske livade, Zmajevac, jezera Sot, Bruje i Moharač, Lipovača i drugi omiljeni izletnički lokaliteti.

Na izletištima se nalaze novi kompleti klupa i stolova za boravak u prirodi, kao i ložišta za vatru. Uređene su staze i slobodne travnate površine, a postaviće se kontejneri za otpad i mobilni toaleti. Naplaćuje se objedinjena naknada za korišćenje zaštićenog prirodnog područja u iznosu od 150 dinara po vozilu, za ulazak, parking i ložište za vatru. Dolazak bez automobila se ne naplaćuje.

Posetioci će dobijati obaveštenja i uputstva o boravku u prirodi i biorazgradive kese za prikupljanje otpada. Prilikom boravka u prirodi, bitno je da se Novosađani pridržavaju pravila i uputstava, te da kese odlože u kontejnere ili uz put, kako bi ih radnici pokupili i odneli na deponije.

Takođe, "Vojvodinašume" apeluju na građane da tokom prvomajskih praznika ne pale vatru na otvorenom prostoru, ukoliko mesto nije za to predviđeno, vidno obeleženo i obezbeđeno. Ako do požara ipak dođe, odmah treba pozvati vatrogasce.

Autobusi JGSP "Novi Sad" 1, 2. i 3. maja saobraćaju po redu vožnje za praznike (nedeljni red vožnje). Danas se, kao ni juče, ne naplaćuje parkiranje u gradu, a redovna naplata parkiranja nastavlja se u nedelju (parkiralište kod Najlon pijace).

Ostale informacije o radnom vremenu novosadskih ustanova i službi možete pročitati ovde.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.