Izvor: Radio 021, 09.Dec.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustava rada u poštama se nastavlja "bez obzira na posledice"

Nakon novog sastanka predstavnika radnika pošte sa predstavnicima vlasti na kom im je ponuđeno povećanje plata od dvadesetak procenata, radnici su odlučili da nastave sa obustavom rada.

Kako za 021 kaže Tomislav Mandić, glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad, to povećanje ne bi približilo njihove plate republičkom proseku pa je ponuda Vlade odbijena.

"Mi smo sinoć održali sastanak radnika ispred glavnog poštanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << centra u Beogradu gde smo doneli jednoglasnu odluku da ponudu odbijemo i da nastavimo sa obustavom rada bez obzira na posledice", kaže Mandić.

On dodaje i da se od danas štrajku pridružuje još više radnika.

Kako objašnjava, na jučerašnjem sastanku se rukovodstvo pošte složilo sa predlogom Vlade da se plata poveća po modelu po kom bi poštarima i radnicima sa najnižom platom primanja bila povećana za oko šest hiljada dinara, što bi opet značilo iznos od četrdesetak hiljada koji, smatra, nije dovoljan, naročito s obzirom na to da plate u pošti nisu rasle u poslednjih 17 godina.

Mandić ističe i da očekuje da će ih radna grupa u toku dana ponovo pozvati na razgovore.

Podsetimo, poštari su obustavili rad u utorak, 3. decembra, a narednog dana su im se pridružili i kuriri i šalterski radnici. Od tada su imali nekoliko sastanaka sa radnom grupom Vlade koji nisu urodili plodom.

Autor: Dragana Prica Kovačević

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.