Izvor: Novine novosadske, 28.Avg.2012, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O smeni vlasti u Novom Sadu najkasnije do 12. septembra

Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov trebalo bi da najkasnije do 12. septembra sazove vanrednu sednicu gradskog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o inicijativi za smenu čelnih ljudi tog tela, koju su danas podnela 34 odbornika.
Iz novosadskog parlamenta danas je saopšteno da će Jerkov, na osnovu dogovora sa koalicionim partnerima, u zakonom predviđenom roku sazvati sednicu Skupštine grada Novog Sada.
Ta sednica će, kako se dodaje, biti sazvana po dnevnom redu >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << koji su predložili podnosioci zahteva za njeno sazivanje.
- Danas je u službi Skupštine grada Novog Sada, na zahtev 34 odbornika, podneta inicijativa za smenu predsednice Skupštine grada Novog Sada, zamenice predsednice Skupštine grada, gradonačelnika Novog Sada, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća – navodi se u saopštenju iz novosadskog parlamenta.
Podneta je, kako se navodi, i inicijativa za smenu sekretara i zamenika sekretara Skupštine, predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja, te predsednika, zamenika predsednika i članova Gradske izborne komisije, kao i direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća.
Danas oko 12 sati predstavnici četiri odborničke grupe u novosadskom parlamentu “Pokrenimo Novi Sad – Tomislav Nikolić”,”Svi za Novi Sad”, “Novi Sad odmah” i odbornička grupa Demokratske stranke Srbije, podneli su zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Novog Sada.
Prema rečima predsednika Gradskog odbora SNS Miloša Vućevića, statutom novosadske skupštine je predviđeno da se sednica mora održati najkasnije 15 dana od dana podnošenja zahteva, a taj rok ističe 12. septembra.
Izvor: Tanjug/24sata.rs

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.