Izvor: Radio 021, 18.Dec.2019, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Vesić počasni član Udruženja književnika Srbije

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić nedavno je primljen u Udruženje književnika Srbije kao počasni član, objavile su Novosti.

Novosti su u tekstu o tribini posvećenoj austrijskom piscu i nobelovcu Peteru Handkeu, u Udruženju književnika Srbije, navele da je taj skup trebalo da otvori zamenik gradonačelnika, sa podnaslovom "Vesić počasni član UKS".

"Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je nedavno primljen u Udruženje književnika Srbije kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << počasni član, trebalo je da otvori tribinu. Planirano je da Vesić pozdravi skup u ime Skupštine grada, budući da je Handke počasni građanin Beograda, ali je bio sprečen da dođe", naveo je list.

Ova vest izazvala je oštre reakcije na društvenim mrežama.

Pisac Siniša Kovačević tražio je da bude izbrisan evidencije tog udruženja. "Mali je i skroman moj talenat u odnosu na njegov, a nije red da kolege koji nam svojim prisustvom čine čast, gledam sa zavišću", napisao je on na Tviteru. Reagovale su i drugi pisci i javne ličnosti.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novosti: Goran Vesić počasni član Udruženja književnika Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2019, 01:11

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić nedavno je primljen u Udruženje književnika Srbije kao počasni član, objavile su Večernje Novosti...Novosti su u tekstu o tribini posvećenoj austrijskom piscu i nobelovcu Peteru Handkeu, u Udruženju književnika Srbije, navele da je taj skup trebalo da otvori...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.