Novosadsko BIG dečje leto od 19. juna do 26. avgusta

Izvor: Luftika.rs, 13.Jun.2016, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadsko BIG dečje leto od 19. juna do 26. avgusta

Tradicionalna manifestacija posvećena deci, Novosadsko BIG dečije leto 6, biće održana u Novom Sadu po šesti  put, pod sloganom  „Gorivo za mozak i srce“ od 19. juna do 26. avgusta. Svečano otvaranje je zakazano za nedelju, 19. juna, u  18  časova, u prizemlju tržnog centra „BIG“ (Sentandrejski put 11). I ove se očekuje prisustvo velikog broja dece i koji će do kraja letnjeg raspusta imati priliku da vide više od 200 aktivnosti za decu različitog uzrasta.
Novosadsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << BIG dečije leto 6 svečano će otvoriti član novosadskog Gradskog veća zadužen za kulturu Vanja Vučenović i koordinatorka manifestacije Severina Prostran Miletić.
Nakon otvaranja, od ponedeljka, 20. juna, decu očekuje 70 dana programskog šarenila: koncerti, pozorišne predstave, performansi, filmske projekcije, naučne i jezičke radionice, kreativno-edukativne, umetničke i sportske radionice tokom kojih će mališani pre svega ući u muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima gde će se upoznati sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, pronalascima velikih naučnika, jezicima i kulturama drugih naroda.

Zabava za najmlađe i njihove roditelje će se tokom vikenda održavati na špicu novosadske plaže „Štrand“ u okviru kolažnog programa „Štrandarije“ koji će obuhvatiti predstave, performanse, različite rekreativne, zabavne i obrazovne  radionice za najmlađe tokom celog leta. Ove godine će biti priređene i radionice o dizajnu i arhitekturi za decu starijeg uzrasta, od 10 do 14 godina, kojim Dečiji kulturni centar Novog Sada najavljuje buduće programe posvećene tinejdžerima. Programi će biti realizovani na preko 30  lokacija u Novom Sadu,  uz učešće institucija i organizacija koje se bave decom i trajaće sve do 26. avgusta. Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 6 su besplatni za sve učesnike.
Spisak svih radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.novosadskodecijeleto.info ili na zvaničnoj fejsbuk stranici Dečijeg kulturnog centra. Novosadsko BIG Dečije leto 6 organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i tržnog centra „BIG“.
Posetite novosadska pozorišta  

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Novosadsko BIG dečije leto od 19. juna do 26. avgusta

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2016

Tradicionalna manifestacija posvećena deci, Novosadsko BIG dečije leto 6, biće održana po šesti put, pod sloganom "Gorivo za mozak i srce" od 19. juna do 26. avgusta...Svečano otvaranje je zakazano za nedelju, 19. juna, u 18 časova, u prizemlju tržnog centra BIG (Sentandrejski put 11)...Kao i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.