Novosadski basketaši osvojili titulu u Segedinu

Izvor: Radio 021, 11.Jun.2016, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski basketaši osvojili titulu u Segedinu

Najbolji basketaši sveta, članovi ekipe Novi Sad Al Wahda 3x3, osvojili su titulu na B33 turniru u Segedinu, pobedivši Džakov u finalu sa 20-16.

Posle turnira u Amsterdamu i Pragu, gde su Novosađani zaustavljeni na pragu finala, titula u Segedinu osvojena je i pored kadrovskih problema, zbog povrede Marka Savića. Zato se igralo u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Ždero, Dejan Majstorović i Bojan Davidovac.

"Turnir je bio naporan, u četvrtfinalu smo pobedili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novosadsku ekipu Sijesta sa 21-20, a u polufinalu smo savladali nacionalni tim Mađara. Davidovac će nastaviti da igra sa nama dok se Savić ne oporavi, drugačiji je igrač i doneo je novu dimenziju igri. Sa njim u timu bolje branimo visoke ekipe, dobro se uklopio", kaže Bulut.

Kalendar rasporeda nemilosrdan je prema ekipi i već u nedelju će biti novih izazova.

"Igraćemo na turniru u Aleksincu, već u sredu 15. juna idemo za Abu Dabi, gde ćemo učestvovati na tri turnira za 10 dana. Tu nas očekuje i borba za World tour, pa će ti mečevi uz partije u Aleksincu poslužiti za uigravanje sa novim članom", zaključio je Bulut.

Ukupno u sezoni, Novi Sad Al Wahda će imati 22 turnira u pet meseci, a pored FIBA World Tour-a, igraće se Evropsko i Svetsko prvenstvo.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.