Novi Sad nabavio vozila za prevoz uginulih životinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2011, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad nabavio vozila za prevoz uginulih životinja

NOVI SAD -

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić potpisao je danas ugovor sa Republičkim fondom za zaštitu životne sredine o nabavci vozila za prevoz uginulih životinja.

Projekat je vredan 16 milijardi dinara, a kako je ocenjeno na današnjem potpisivanju ugovora, nabavkom dva specijalna vozila za prevoz animalnog otpada doprineće se uspostavljanju adekvatnog sistema upravljanja životinjskim otpadom.

Grad Novi Sad i Javno komunalno preduzeće Čistoća nabavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su ranije specijalne hladnjače za skladištenje animalnog otpada, a uspostavljen je i pozivni centar u JKP Čistoća za pozive građana za besplatno preuzimanje uginulih životinja i životinjskih ostataka.

Otpad se privremeno skladišti u hladnjačama i na osnovu ugovora sa kafilerijom u Somboru odvozi na konačno zbrinjavanje. Tokom ove godine iz budžeta grada biće finansirana izgradnja postrojenja za kompostiranje animalnih ostataka u visini od 20 miliona dinara, čime će se steći uslovi da se ta vrsta otpada tretira u Novom Sadu u skladu sa najvišim standardima.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obići će sutra prostorije JKP Čistoća na Gradskoj deponiji namenjene za pregled i sterilisanje pasa, kao i boksove za njihovo zbrinjavanje.

U tim boksovima u narednom periodu biće zbrinuto 12 pasa, čiji je vlasnik nedavno preminuo, a nakon mesec dana preuzeće ih Udruženja za zaštitu životinja dok im ne pronađu nove vlasnike, najavljeno je danas iz Kabineta gradonačelnika.

Reč je o početku aktivnosti na realizaciji programa Vlade Vojvodine Pet frendli (Pet Friendly), koji predviđa vakcinisanje, čipovanje i sterilizovanje pasa lutalica, a u cilju rešavanja tog problema na adekvatan način.

S druge strane, o problemu pasa lutalica govorili smo nedavno u Novosadskim razglednicama i, dok se sve više građana žali na ujede pasa lutalica, vlasnici koji napuste svoje pse, trebalo bi da povedu računa i o mogućim posledicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.