Nova presuda Darku Šariću 10. decembra

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova presuda Darku Šariću 10. decembra

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 10. decembar izricanje druge presude Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, pošto je okončano suđenje.

Izricanje presude zakazano je za 10 časova. U završnici suđenja sudskom veću se obratio Darko Šarić, koji je ponovio da tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv njega i da "manipuliše podacima, izvlači iz konteksta...".

Šarić se tereti za organizovanje šverca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine, a pored njega optužžena su još 24 okrivljena, od kojih su njih osmorica u bekstvu.

Optuženima se u ovom slučaju sudi već osam godina. Prvu prvostepenu presudu, kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne, ukinuo je 2015. godine Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Postupak je kretao ispočetka nekoliko puta i zbog promena člana sudskog veća, a u toku prethodne godine suđenje je često bilo odlagano, najviše zbog bolesti advokata. U završnoj reči branilac Šarića, advokat Dejan Lazarević, kazao je da on nije imao fer i pošteno suđenje, da nisu poštovana njegova prava, kao i da je protiv njegovog branjenika vođena medijska hajka koja je uticala na sudsko veće.

Tužilaštvo je u završnoj reči tražilo da se Šarić kao organizator kriminalne grupe osudi na maksimalnu kaznu od 30 do 40 godina zatvora, za trojicu svedoka saradnika predložilo kazne manje od godinu dana, a za još 21 optuženog za krivična dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela" i "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" da se osude na 10 do 20 godina zatvora.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.