Izvor: Radio 021, 09.Dec.2018, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu planira sastanak s Putinom zbog vojne operacije "Severni štit"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da planira sastanak s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da diskutuje o vojnoj operaciji "Severni štit".

Ta operacija je pokrenuta u utorak u cilju uništavanja tunela koje je libanski Hezbolah prokopao ispod granice za napade na izraelsku teritoriju.

"Radimo na tome da uvedemo sankcije protiv Hezbolaha", rekao je Netanjahu pre početka sednice svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vlade, ocenivši da je potrebno strpljenje i najavivši da će operacija biti nastavljena dok se ne otkloni pretnja tunela na severu.

"U isto vreme radimo na političkom nivou da osudimo Hezbolah i Iran i pojačamo sankcije protiv i jednih i drugih", dodao je Netanjahu.

Izraelski lider je to najavio nakon telefonskog razgovara s Putinom u subotu, kada je rekao da Izrael neće tolerisati pretnju Hezbolaha duž severne granice, ponovivši izraelsku politiku sprečavanja iranskog prisustva u Siriji i delovanja protiv agresije Irana i Hezbolha, kako je navedeno u saopštenju njegovog kabineta.

Izraelska vojska je do sada uništila dva tunela, navode danas izraelski mediji. U subotu je objavljeno da je otkriven još jedan tunel.

Ta objava je usledila nedugo pošto je vojska Izraela pucala na tri osumnjičena pripadnika Hezbolaha koji su se približili jedinici izraelske vojske koja radi na otkrivanju tunela, prenosi Asošiejted pres.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Šta su se dogovorili Putin i Netanijahu?

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2018

Vojne delegacije Rusije i Izraela nameravaju da održe sastanak na kom će razgovarati o koordinaciji akcija u Siriji nakon tragedije sa ruskim Il-20, saopštio je šef izraelske vlade Benjamin Netanijahu nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom...Prema Netanijahuovim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.