Nemačka će oduzimati vozačke dozvole bogatim kriminalcima

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2016, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka će oduzimati vozačke dozvole bogatim kriminalcima

Nemci koji počine neko krivično delo mogli bi da izgube vozačke dozvole, prema planu ministra pravosuđa Hajka Masa kojim on želi da se obračuna sa "bogatim kriminalcima", na koje novčane kazne uopšte ne utiču.

"Postoje slučajevi, na primer bogatih kriminalaca koje novčane kazne nimalo ne brinu. S druge strane, oduzimanje vozačke dozvole bi imalo veliki učinak", rekao je Mas za magazin "Špigel", a prenela Hina.

Po njegovim rečima, nacrt zakona biće izrađen do kraja ove godine.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nemačka: Bogataši ostaju bez vozačke dozvole zbog krivičnog dela?

Izvor: Blic, 08.Avg.2016, 00:13

Nemci koji počine neko krivično delo mogli bi da izgube vozačke dozvole, prema planu ministra pravosuđa Hajka Masa kojim on želi da se obračuna sa "bogatim kriminalcima" na koje novčane kazne uopšte ne utiču...- Postoje slučajevi, na primer bogatih kriminalaca koje novčane kazne nimalo ne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.