Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Hrane u Srbiji ima za ceo region

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je snabdevenost brašnom stabilizovana posle početnog skoka potražnje za oko 400 odsto i da su samo veći domaći proizvodjači dovoljni da zadovolje potrebe na tržištu.

Nedimović je gostujući na TV Pink rekao da ima dovoljno i pšenice, i to ne samo za domaće potrebe, već i da se pomaže i Republika Srpska.

"Sada se pokazuje koji je naš najvažniji resurs - hrana, imamo za ceo region. Imali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << malu anomaliju u sektoru mlekarstva zato što je 'gomila' malih mlekara proizvodila sireve i kajmak za restorane i hotele, a kako je pala tražnja te male mlekare su počele da snižavaju cene (otkupa) kod proizvođača mleka. Odmah smo intervenisali sa pet velikih otkupljivača mleka", kazao je Nedimović.

Povodom odluke o zatvaranju pijaca Nedimović je apelovao na sve poljoprivredne proizvođače a naročito na povrtare da "razumeju trenutak u kome se nalaze" a da će za njih, kako je dodao, kasnije imati razumevanja država različitim ekonomskim merama.

"Od danas su zatvorene pijace i na otvorenom i na zatvorenom prostoru. Jako je važno da uđemo u najvažniju fazu borbe (protiv epidemije korona virusa) i da na pijacama sprečimo okupljanje ljudi", kazao je Nedimović.

Nedimović je pozvao poljoprivrednike da poštuju zabranu kretanja od 17 sati radnim danom, odnosno od 15 do 5 sati vikendom.

"Apelujem da u tom vremenskom intervalu završe sve poslove. Niko nikom neće otkinuti glavu ako se zatekne na traktoru, ali apelujem da se što više prilagode tom okviru", rekao je Nedimović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nedimović: Hrane imamo za ceo region

Izvor: Danas, 28.Mar.2020

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je snabdevenost brašnom stabilizovana posle početnog skoka potražnje za oko 400 odsto i da su samo veći domaći proizvođači dovoljni da zadovolje potrebe na tržištu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.