Izvor: Luftika.rs, 03.Avg.2020, 18:50

Nebojša Glogovac ponovo ima svoj mural u Užicu

Mural sa likom jednog od najvećih srpskih glumaca Nebojše Glogovca, ponovo krasi Užice.
Autorke murala su umetnice Sara Obradović i Tijana Lazić.
Citat iz filma Nebeska udica, u komNebojša objašnjava kako se postaje šampion, nalazi se i na novom muralu.
Podsetimo, isti citat bio je istaknut i na muralu posvećenom Nebojši Glogovcu u užičkoj Ulici Momčila Tešića koji je početkom prošlog meseca uništen i prelepljen reklamom što je izazvalo burne reakcije u javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i reagovanje Udruženja dramskih umetnosti.

Predsednik UDUS-a Vojislav Voja Brajović pisao je gradonačelniku Užica povodom tog, kako je ocenio, “sramnog čina skrnavljenja murala koji su Užičani posvetili jednom od najznačajnijih pozorišnih i filmskih glumaca koje je ova zemlja imala”.
Vlasti u Užicu su u svom odgovoru UDUS-u obećali da će pronaći mesto za novi mural.
U međuvremenu je Glogovac dobio svoj mural i u Kraljevu, gde su članovi nezavisne pozorišne trupe “Grupa Grupa” oslikali zid u dvorištu u kome izvode svoje predstave.
Izvor: Nova.rs
Tako je govorio Nebojša Glogovac: Na snazi su nova pravila, po kojima je čestit čovek budala

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

NOVI MURAL GLOGOVCU U UŽICU: Jedna od autorki je sestra pokojnog momka koji je izradio prvi

Izvor: Blic, 04.Avg.2020, 18:16

Posle starog, koji je oslikan posle nedugo nakon smrti velikog glumca, ali koji je nedavno uništen, Užice je dobilo novi mural Nebojše Glogovca. Uz gotovo isti sadržaj, sliku i prateći tekst, dva murala imaju još nešto zajedničko – jedna od autorki drugog murala je sestra pokojnog momka koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.