Naučnici pronašli lek za demenciju?

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2017, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici pronašli lek za demenciju?

Naučnici se nadaju da su uspeli da pronađu lek koji zaustavlja sve neurodegenerativne bolesti mozga, uključujući i demenciju, saopštio je Savet za medicinska istraživanja Velike Britanije.

Njihov tim istraživača uspeo je 2013. godine da zaustavi odumiranje nervnih ćelija kod životinja i to otkriće danima je bilo na naslovnicama novina širom sveta. Korišćena komponenta u lekovima ipak nije bila pogodna za primenu kod ljudi, čak je izazivala i oštećenje organa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Tim naučnika pronašao je dva nova leka koji imaju jednako zaštitno dejstvo na nervne ćelije, a mogu se bezbedno koristiti na ljudima.

Klinička istraživanja na pacijentima koji boluju od demencije počeće uskoro, a rezultati delotvornosti leka biće objavljeni za tri godine.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.