Nastavlja se nabavka aparata za Kamenicu 2

Izvor: Radio 021, 03.Apr.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se nabavka aparata za Kamenicu 2

Uprava za kapitalna ulaganja nastavlja nabavku aparata za zračenje i prateće opreme za Kamenicu 2.

Kako za 021 kažu iz Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, koja je zadužena za sprovođenje nabavke, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odbacila je svaku tačku žalbe jednog od ponuđača i građanskog nadzornika, zbog kojih je postupak po treći put bio zaustavljen početkom februara.

"Jako je bitna činjenica da je komisija već treći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << put odlučila da sve radimo po zakonu i da možemo da nastavimo nabavku onako kako smo je i započeli. Podsetimo da je na ovu temu održana i sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj su iznete neke pretpostavke o ovoj nabavci, a zatraženo je i razrešenje čelnika oba instituta i direktora Uprave za kapitalna ulaganja. Ti argumenti, čini se, nisu bili dovoljno dobri, što je pokazao i odgovor Beograda", kaže za 021 direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

On naglašava da je Komisija svoje rešenje donela 17. marta, tri dana pre zasedanja Skupštine APV o ovim dešavanjima. To rešenje je, uprkos očekivanjima da će u što skorijem roku stići u Novi Sad, Upravi dostavljeno u četvrtak. Na ovom organu je sada, kaže Malenković, da nastavi nabavku i odredi datum do kojeg će se podnositi ponude.

"Taj period će biti što je kraći moguće, a očekivanja su da će biti do 20. aprila. Ukoliko sve bude teklo po planu, verujem da će aparati stići u pokrajinu do kraja godine i da je ovo bilo poslednje zaustavljanje nabavke", kaže Malenković.

Podsetimo da je nabavka zaustavljena 6. februara, poslednjeg dana predviđenog za podnošenje žalbi. Svoje primedbe dostavio je jedan od ponuđača "max team d.o.o." iz Beograda, kao i građanski nadzornik "Društvo protiv korupcije - Drpko".

Na sednici Skupštine Vojvodine većinom glasova odbačeni su navodi opozicione Srpske napredne stranke o neodgovornosti u sprovođenju javne nabavke linearnih akceleratora i prateće opreme za objekat Kamenica 2.

Aparati bi trebalo da poboljšaju stanje na listama čekanja za zračenje, koje su dugačke usled stalnog kvara na postojećim zastarelim aparatima na Institutu za onkologiju Vojvodine. (Gorica Nikolin - Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli )

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.