Napravljen softver koji automatski registruje pedofile

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravljen softver koji automatski registruje pedofile

Ruski naučnici su u saradnji sa belgijskim istraživačima i holandskom policijom osmislili kompjuterski program koji automatski registruje pedofile u onlajn pričaonicama, saopšteno je iz Nacionalnog istraživačkog univerziteta.

Ovaj program, koji je dizajnirao Univerzitet, već koristi holandska policija. Istraživačka analiza zasniva se na velikom broju tekstova koje je obezbedila policija dok su ruski eksperti bili odgovorni za teoretsku osnovu sistema.

"Utvrdili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << smo karakteristike koje ukazuju da se radi o pedofilu", rekao je Aleksej Neznanov, viši istraživač na Univerzitetu.

Sve sumnjive reči i fraze su izdvojene. Osim samih reči osnova uključuje i sve moguće opcije, kao što su skraćenice, greške i iskvarenosti.

Softver je testiran empirijski, a rezultati istraživanja su opisani u seriji naučnih članaka.

Autor: Srna

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.