Napravljen detektor svežine mesa

Izvor: Radio 021, 09.Maj.2018, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravljen detektor svežine mesa

Kineski stručnjaci izumeli su "njuškalo za svežinu", pomoću kojeg će potrošači moći da utvrde koliko je sveže meso koje nameravaju da kupe ili skuvaju.

Istraživači iz Kineske korporacije za svemirsku nauku i tehnologiju, koja je najveći proizvođač raketa u zemlji, osmislili su ručni uređaj namenjen domaćinstvima i ostalim kupcima na tržištu prehrambenih proizvoda.

"Njuškalo za svežinu" je elektronski uređaj koji određuje svežinu mesa. Izum se zasniva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na senzorima i mernim tehnologijama koje se već dugo koriste u projektilima, raketama i svemirskoj opremi, ističe "Čajna dejli". Potrebno je samo otvoriti uređaj i instalirati aplikaciju na mobilnom telefonu i staviti aparat blizu mesa na desetak sekundi.

Chinese scientists developed meat sniffer to check freshness of meat pic.twitter.com/aJ5NU0S4gG

— TNSWorld (@TNSNEWS) May 8, 2018

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.