Izvor: Radio 021, 08.Nov.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Los Anđelesa je bivši marinac

Lokalne vlasti identifikovale su napadača koji je u baru u Kaliforniji ubio 12 osoba, kao 28-ogodišnjeg veterana Ijana Dejvida Longa.

Kako navode lokalni zvaničnici, Long je u proleće imao epizodu nekontrolisanog ponašanja, ali su nadležni smatrali da je reč o posttraumatskom stresnom poremećaju, koji je usledio kao posledica službe u vojsci. Sa dimnom bombom i pištoljem, bivši marinac sa kapuljačom na glavi, obučen u crno, otvorio je vatru u baru, a lokalni šerif >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Džef Din kaže da se Long zatim i ubio u istom baru.

Din je rekao da je njegovo odeljenje ranije nekoliko puta bilo u kontaktu sa Longom, kao i da je u aprilu u svojoj kući zatečen kako se ponaša iracionalno i "divlja". Šerif kaže i da je tada bio pozvan stručni tim da proceni njegovo mentalno stanje, koji je zaključio da Longa ne treba pritvoriti.

Prema njegovim rečima, još desetak osoba je ranjeno. Lokalne vlasti navode da se istražuje motiv napada.

U kantri baru "Borderlajn" se, u trenutku pucnjave, nalazilo na stotine ljudi. Na sajtu tog bara, za sredu uveče je najavljeno studentsko veče i časovi kantri plesa.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.