Izvor: Radio 021, 08.Jan.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u školi u Kini, ranjeno 20 učenika

U osnovnoj školi u Pekingu u napadu još uvek neidentifikovanim oružjem ranjeno je 20 učenika, od kojih barem troje ima teške povrede.

Prema informacijama kineskog lista "Saut Čajna morning post" napad je izveo bivši čistač škole koji je bio na probnom radu. Navodi se da je on bio besan što nije prošao probu.

Napad se desio oko 11:15h. Za sada nije poznato čime je izveden - pominju se čekić i nož.

Lokalna policija saopštila je da je i troje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << najteže ranjenih učenika u stabilnom stanju i da njihove povrede nisu opasne po život.

Poslednjih godina u Kini je zabeležen niz napada na decu. U oktobru prošle godine 39-godišnja žena je pritvorena pod sumnjom da je izbola 14 dece u obdaništu u Čongćingu. Prethodno je u junu izbodeno i ubijeno dvoje dece ispred obdaništa u Šangaju, a u aprilu je devetoro dece stradalo u napadu nožem u školi u pokrajini Šansi.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.