Izvor: Radio 021, 12.Feb.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše turista iz Kine posetilo Srbiju

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da je protekla godina bila rekordna, kada su pitanju dolasci domaćih i stranih gostiju, kao i da je zadržan trend dvocifrenog rasta broja turista, koji je u 2018. godini iznosio 11 odsto.

"Za razliku od prethodnih godina, u 2018. po prvi put smo imali identičan broj domaćih i stranih gostiju, približno po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 1,7 miliona, što ukazuje na to da Srbija postaje sve prepoznatljivija destinacija za strane turiste, naročito za one sa dalekih tržišta", kazao je Ljajić.

U prilog tome, dodao je ministar, govori i podatak da je procentualno najveći rast dolazaka u Srbiju zabeležen od strane kineskih turista, kojih je u prošloj godini bilo za 98 odsto više nego u 2017. godini. 

"Našu zemlju je tokom prošle godine posetilo više od 102.000 turista iz Kine, skoro duplo više nego 2017", naveo je Ljajić.

Kada je u pitanju razvoj domaćih turističkih centara, ministar kaže da je Sokobanja po prvi put ušla među pet destinacija u Srbiji prema broju ostvarenih noćenja, kao i da je u Sokobanji zabeležen najveći rast broja noćenja, i to za čak 90 odsto u odnosu na 2017. godinu.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.