Izvor: Radio 021, 08.Apr.2020, 16:59

Najviše se kupovala dečija hrana

U najvećim trgovinskim lancima u Srbiji u ponedeljak (6. aprila) u odnosu na subotu (4. aprila), tražnja je najviše porasla za dečijom hranom i to za 37 odsto, dok se, u odnosu na ostale životne namirnice, najviše smanjila za svežim mesom (17,3 procenata).

Udruženje za trgovinu PKS redovno analizira kretanje tražnje za osnovnim životnim namirnicama u trgovinskim lancima na teritoriji cele zemlje, a rezultate tih analiza se objavljuju na sajtu Privredne komore Srbije. Najnoviji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pregled odnosi se na period od 29. marta do 6. aprila ove godine.

U prošli petak, ali i prvog dana ove nedelje, u odnosu na vikend (28. i 29. marta) došlo je do rasta tražnje za svim osnovnim životnim namirnicama, osim za papirnim maramicama.

Od 22 kategorije u kojima je došlo do rasta, najviše je porasla tražnja za pelenama, navodi se na sajtu PKS.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SVI SU NAPRAVILI ZALIHE, ali su ove 3 NAMIRNICE i dalje najtraženije u prodavnicama

Izvor: Blic, 09.Apr.2020, 06:22

Poslednje istraživanje Privredne komore Srbije pokazalo je da se potražnja za osnovnim životnim namirnicama stabilizovala, ali da u odnosu na isti period prošle godine i dalje imamo pojačanu kupovinu brašna, ulja, soli, šećera, mleka, mesa, povrća, jaja i drugih proizvoda.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.