Najavljena izgradnja tunela kroz Frušku goru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2011, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljena izgradnja tunela kroz Frušku goru

NOVI SAD -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je danas da će iduće godine početi izgradnja tunela kroz Frušku goru, u okviru takozvanog master plana razvoja te najveće panonske planine u narednoj deceniji.

"Prvi veliki projekat tog master plana biće tunel kroz Frušku goru, koji je i jedan od prioriteta infrastrukturnog razvoja čitave pokrajine. Tunel je važan iz privrednog i ekološkog ugla, povezaće Bačku i Srem i osloboditi Frušku goru izduvnih gasova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << motornih vozila i drugih zagađenja", kazao je Pajtić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima tunel bi trebalo da košta 38 miliona evra, dok bi čitava realizacija master plana u narednih 10 godina stajala 868 miliona evra, što će se finansirati iz državne i kase javnih preduzeća, kao i iz evropskih fondova i privatnih kompanija.

"Kada smo pre nešto više od pola godine preuzeli nadležnosti nad Nacionalnim parkom 'Fruška gora' istakli smo da želimo da to bude najuređeniji nacionalni park u našoj zemlji, da od Fruške gore stvorimo polugu daljeg razvoja Srema i cele Vojvodine", rekao je Pajtić predstavljajući plan održivog razvoja Fruške gore od 2012. do 2022. godine.

Pajtić je ukazao da je za tako kratko vreme, zahvaljujući potencijalima Univerziteta u Novom Sadu, pokrajinskih institucija i opština koje gravitiraju Fruškoj gori, urađena obimna studija, koja će se uskoro naći na javnoj raspravi, a u Skupštini Vojvodine bi, kao zvanični dokument, trebalo da bude usvojena oktobra ove godine.

"Time će se stvoriti uslovi za realizaciju sveobuhvatnog master plana razvoja Fruške gore, prvog u istoriji, koji na jedinstven način sagledava sve potencijale te planine, definiše izvore finansiranja i kapacitete nacionalnog parka", zaključio je Pajtić, koji je i predsednik radne grupe zadužene za izradu tog plana.

O dokumentu su govorili i njegov zamenik u toj radnoj grupi, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović, zatim prorektor Univerziteta prof. dr Radovan Pejanović i direktor NP "Fruška gora" Dobrivoje Antonić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić hoće tunel kroz Frušku goru

Izvor: Capital.ba, 29.Mar.2011

NOVI SAD, Predsjednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je danas da će iduće godine početi izgradnja tunela kroz Frušku goru, u okviru takozvanog master plana razvoja te najveće panonske planine u narednoj deceniji. 'Prvi veliki projekat tog master plana biće tunel kroz Frušku goru, koji...

Nastavak na Capital.ba...

Gradnja tunela kroz Frušku goru od 2012.

Izvor: 24sata, 30.Mar.2011, 03:41

“Prvi veliki projekat tog master plana biće tunel kroz Frušku goru, koji je i jedan od prioriteta infrastrukturnog razvoja čitave pokrajine.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.