Na ovim mestima ne treba da koristite kartice

Izvor: Radio 021, 10.Okt.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ovim mestima ne treba da koristite kartice

Sve češće dolazi do zloupotrebe kreditnih i debitnih kartica.

Evo na kojim mestima ne bi trebalo da koristite kreditne i debitne kartice:

1. Bankomati udaljeni od banke

Stručnjaci preporučuju da po mogućnosti koristite samo bankomate koji se nalaze uz banke ili u njihovoj neposrednoj blizini, jer oni udaljeniji i izolovani su mamac za lopove.

2. Ulične stanice za punjenje mobilnog

U nekim gradovima ova usluga je besplatna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali tamo gde nije, morate da je platite kreditnom karticom. Budite oprezni jer su ove stanice za punjenje česta meta kriminalaca. Osim što mogu da ukradu podatke s kartice, poznato je da mogu da skinu i podatke s vašeg mobilnog.

3. Desktop i mobilne aplikacije

Sigurno ste već videli pop-up prozore koji od vas traže da uplatite određenu svotu novca kako biste uklonili virus ili otključali svoja dokumenta, ali ne nasedajte na takve zahteve jer je u pitanju prevara.

4. Neproverene onlajn stranice za kupovinu

Možda ste pomislili kako to već znate, ali ne šteti da se ponovi koliko je opasno ostavljati podatke o svojoj kartici na stranicama čiju sigurnost prethodno niste proverili.

Autor: Alo

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.