Na obalama Galapagosa prikupljeno 22 tone otpada

Izvor: Radio 021, 18.Mar.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na obalama Galapagosa prikupljeno 22 tone otpada

Na obalama arhipelaga Galapagos od januara je prikupljeno 22 tone otpada, saopštila je uprava Nacionalnog parka ovih pacifičkih ostrva.

Prikupljen otpad biće proučen u cilju bolje zaštite brojnih endemskih vrsta.

Otpad do ovih ostrva koja se nalaze oko 1.000 kilometara od obala Južne Amerike stiže čak iz Azije, a naučnici će utvrditi da li sa sobom donosi i neke invazivne životinjske vrste. Većina otpada do Galapagosa stiže preko mora, jer samo 26.000 ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << živi na četiri ostrva i broj posetilaca je ograničen.

Na ostrvima se posebno vodi računa o izgradnji, nejvećim delom se koristi obnovljiva energija i zabranjene su plastične kese.

Arhipelag Galapagos je pokrajina Ekvadora i ukupno se sastoji od 13 ostrva i 17 ostrvaca u Tihom okeanu. Ima jedinstvenu floru i faunu zahvaljujući uticaju tri okeanske struje i izuzetnoj izolovanosti.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.