Na crnoj listi Ministarstva rada 340 firmi

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na crnoj listi Ministarstva rada 340 firmi

Crna lista Ministarstva za rad beleži 340 firmi koje su angažovale radnike "na crno", a na spisku je i 57 firmi koje rade bez ijednog papira, odnosno nisu registrovani u Agenciji za privredne registre, pišu "Novosti".

Kako je za taj list rečeno u Ministarstvu, podaci se redovno ažuriraju u skladu sa informacijama koje dolaze sa terena, iz Inspektorata za rad.

Prošle godine najviše zaposlenih bez papira zatečeno je u delatnostima usluga, smeštaja i ishrane, trgovine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << građevinarstva i tekstila.

Inspektori su ove godine obavili 45.027 nadzora, kako u oblasti radnih odnosa, tako i u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Broj zatečenih na radu na crno u prvih osam meseci ove godine manji je nego u istom periodu lane, na šta su uticale i izmene Zakona o radu, kažu u Inspektoratu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Neprijavljeni radnici zatečeni u više od 400 firmi

Izvor: RTS, 29.Sep.2018

Na spisku Ministarstva za rad trenutno se nalazi 464 neregistrovanih firmi i poslodavaca kod kojih su zatečeni radnici "na crno", objavilo je resorno ministarstvo. . U pitanju je objedinjeni spisak koji se odnosi se na period...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.