Izvor: Radio 021, 19.Feb.2020, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Osuda napada predstavnika vlasti na Lekića i N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je "neprimerene uvrede" koje su funkcioneri i narodni poslanici vladajuće koalicije izrekli nakon prikazivanja dokumentarnog filma "Vladalac" o novinaru i bivšem predsedniku tog udruženja Slaviši Lekiću, akterima filma i Televiziji N1 koja ga je emitovala, saopštio je NUNS.

U Skupštini Srbije su poslanici sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" upoređivali Lekića sa nacističkim zločincem Josefom Gebelsom i povezivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ga sa albanskom mafijom, a vređali su i novinare Jugoslava Ćosića i Vesnu Mališić, kao i druge sagovornike u filmu "Vladalac", dodao je NUNS.

"Arhivski fakti iz političke karijere Aleksandra Vučića i izneta mišljenja novinara, istraživača i profesora o njegovom liku i delu, ne mogu i ne smeju biti povod da narodni poslanici, zloupotrebljavajući skupštinsku govornicu, brutalno napadaju i etiketiraju autore i emitera. Iz iskustva upozoravamo da ovakvo javno targetiranje novinara može da proizvede teže posledice po bezbednost naših kolega", upozorilo je to udruženje.

NUNS će besprizorne napade državnih funkcionera uneti u svoju bazu podataka o napadima i pritiscima na novinare i medije, i, kako se dodaje, o ovom slučaju izvestiti međunarodne novinarske organizacije.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.