Izvor: Luftika.rs, 04.Jun.2020, 08:11

Muzej Aušvic zatražio pomoć kroz donacije

Muzej Aušvic traži donacije, kao pomoć zbog posledica od krize izazvane koronavirusom.
Memorijalni muzej nacističkog koncentracionog logora Aušvic u Poljskoj bio je primoran da zatvori svoja vrata za posetioce zbog pandemije virusa korona.
Muzej navodi da su donacije potrebne za nastavak obrazovnih i istraživačkih projekata, nakon što je njegov budžet za 2020. „propao“, prenosi Rojters.
U 2019. godini muzej je imao ukupan budžet od 113,9 miliona zlota (25 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << evra).
Muzej je zatvoren za posetioce od 12. marta, a prošle godine ga je posetilo oko 2,3 miliona ljudi.
Očekuje da će se ponovo otvoriti početkom jula.
Memorijalni muzej nalazi se na mestu logora smrti Aušvic koji je na Poljskom tlu uspostavila nacistička Nemačka tokom Drugog svetskog rata. Više od 1,1 miliona ljudi, od kojih su većina bili Jevreji, ubijeno je u gasnim komorama u kampu ili umrlo od torture, gladi, hladnoće i bolesti.
Izvor: Tanjug / 021.rs
Dobrovoljno otišao u Aušvic, a pogubljen u svojoj državi kao izdajnik

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.