Motiv masovnog ubice u Teksasu porodična svađa

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motiv masovnog ubice u Teksasu porodična svađa

Napadač koji je u nedelju u jednoj crkvi u američkoj saveznoj državi Teksas ubio 26 ljudi, bio je motivisan porodičnom svađom, a ne rasno ili verski kako se nagađalo, saopštile su večeras vlasti.

"U pitanju je porodična svađa", rekao je jedan lokalni zvaničnik i dodao da je tašta napadača identifikovanog kao Devin Petrik Keli, posećivala tu crkvu, prenela je agencija AFP.

AP navodi da je Keli u nizu SMS poruka pretio tašti, međutim nije jasno da li bivšoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ili sadašnjoj tašti, i da ni jedna od njih nije bila u crkvi u vreme napada.

Napad se dogodio u baptističkoj crkvi u mestu Saterlend Springs u okrugu Vilson, 50 kilometara od grada San Antonija. U napadu je ranjeno 20 ljudi, a napadač je navodno izvršio samoubistvo. Keli je bivši pripadnik američkog Ratnog vazduhoplovstva, odakle je izbačen zbog porodičnog nasilja, zbog čega mu je i suđeno 2012.

Među njegovim žrtvama je osam članova iste porodice, među kojima je bila jedna trudnica s troje dece. Od 20 ranjenih, stanje desetoro je kritično.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.