Izvor: B92, 08.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most Sloboda kod Novog Sada biće završen do kraja godine

Novi Sad -- Plovidba Dunavom biće normalizovana decembra ove godine kada je planiran završetak radova na mostu "Sloboda", rečeno je Beti u Ministarstvu saobraćaja Srbije. Saobraćaj Dunavom je, posle okončanja NATO bombardovanja 1999. godine zbog rušenja mostova u Novom Sadu i postavljanja pontonskog mosta, postaje otežan i skuplji, jer brodari moraju da čekaju na "otvaranje" barži, a dužni su i da za to plaćaju taksu.

Đorđe Mišić, zadužen za odnose sa medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ministarstvu za saobraćaj podsetio je da je Srbija očistila Dunav od neeksplodiranih bombi i dodao da će most Sloboda biti završen do kraja godine. "Za izgradnju mosta zadužena je nemačka firma 'DSD', a za nadzor radova danska kompanija Kovi utiber", rekao je on.

Tokom meseca, prema podacima ministarstva za saobraćaj, Dunavom kroz Srbiju prođe između 380 i 700 brodova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.