Izvor: Radio 021, 14.Dec.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mora u zatvor na četiri dana jer je hranila ulične pse

Indira Lajko iz Pljevalja moraće da provede četiri dana u zatvoru jer nije platila kaznu od 150 evra koja joj je izrečena zbog hranjenja uličnih pasa.

Ona je podgoričkom dnevniku kazala da joj je komunalni inspektor napisao prijavu zato što je hranila ulične pse ispred svoje zgrade, a da ju je sudija za prekršaj zbog toga novčano kaznio.

Lajko je objasnila da nije bila u mogućnosti da plati kaznu jer joj je plata već i suviše opterećena kreditima koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podizala da bi plaćala kazne koje su joj izricali Osnovni i sud za prekršaje zbog njene borbe za zaštitu napuštenih životinja, piše "Dan."

Lajko za podgorički dnevnik kaže da su te kazne ranijih godina bile 1.400 eura.

Ona je u izjavi za Dan navela da se decenijama bavi zaštitom životinja te da to "u Pljevljima svi znaju".

"Taj posao sam započela u vreme kada zakonska rešenja nisu štitila životinje, odnosno kada nisu imala u sebi evropski duh. U tim godinama bila sam kažnjavana novčano, a sve je to prouzrokovalo da je danas više od pedeset odsto moje plate opterećeno kreditom", kazala je Lajko za "Dan" uz opasku da je ona štitila napuštene pse i u vreme kada su šinteri javno i usred dana iz vatrenog oružja ubijali pse i mačke po ulicama.

Ona je objasnila da su joj to bile mnogo strašnije scene nego sada što mora da ide u zatvor, dodajući da bi pristala da u zatvoru provede čitav život samo da se "užasne scene sa ubijenim životinjama ne ponavljaju".

"Nažalost oni koji su bili zagovornici takvih brutalnih mera i koji, i danas veruju da sve napuštene životinje treba poubijati, prema meni osećaju mržnju i netrpeljivost. Oni će danas da likuju što ću ja da idem u zatvor", rekla je Lajko Danu.

List navodi da u rešenju Suda za prekršaje u Bijelom Polju, odeljenje u Pljevljima, piše da se obustavlja postupak protiv Indire Lajko u delu kazne zatvora u trajanju od šest dana jer je ona i međuvremnu platila deo novačne kazne i troškove postupka, (85 evra), ali ostaje kazna zatvora u trajanju od četiri dana.

Autor: Dan, Mondo

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.