Izvor: Radio 021, 06.Dec.2020, 12:16

Mladić se smrzao u autu na minus 50 stepeni

Osamnaestogodišnji Rus smrzao se u automobilu u oblasti Jakutija, nakon što se izgubio na ekstremno niskoj temperaturi, dok je njegov drug preživeo.

Regionalna istražna komisija je saopštila da je temperatura u toj oblasti noću pala na minus 50 stepeni Celzijusa i da se pokvario grejač u automobilu.

Mladić je pronađen mrtav posle sedmodnevne potrage, dok je njegov drug nekim čudom preživeo, javlja "Raša tudej".

Njihov automobil "tojota čejser" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pronađen je 120 kilometara od najbližeg naselja. Kod mladića koji je preživeo vidljive su promrzline i prebačen je u bolnicu u oblasti Ojmjakon. Mladić je u teškom stanju.

Dvojica tinejdžera krenula su automobilom iz Jakutska za Magadan 28. novembra, a pronađeni su juče. Jedini put između dva grada je autoput Kolima, poznatiji kao Put kostiju, jer su ga gradili zatvorenici iz gulaga. Više stotina hiljada zatvorenika umrlo je tokom gradnje puta.

S obzirom na to da postoji samo jedan put između tih gradova nije jasno zašto su dva osamnaestogodišnjaka skrenula sa glavnog puta i izgubila se. Oni su pronađeni na napuštenom putu.

Ojmjakon je poznat po najnižim temperaturama vazduha na svetu. Zimi se često temperatura spusti i do minus 60.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Izgubili se, a na kolima se pokvario grejač: Mladić umro od smrzavanja na minus 50

Izvor: B92, 06.Dec.2020

Moskva -- Osamnaestogodišnji Rus smrzao se u automobilu u ruskoj oblasti Jakutija, nakon što se izgubio na ekstremno niskoj temperaturi, dok je njegov drug preživeo...Kako se saopštile vlasti, temperatura je u toj oblasti noću pala na minus 50 stepeni Celzijusa, a grejač u automobilu se pokvario...Raša...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.