Izvor: B92, 20.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlada reprezentacija preslišala Vels u Novom Sadu, 3:0

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila je u Novom Sadu selekciju Velsa sa 3:0 (1:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pred oko 5.000 gledalaca u lepoj atmosferi na stadionu Vojvodine, strelci za "plave" bili su Matić, Lazović i Milovanović.

"Plavi" su tokom celog meča kontrolisali igru protiv slabih Velšana, koji su tokom 90 minuta imali samo dve poluprilike, a jedini igrač koji se istakao bio je golman Džejson Braun.

Kod SCG najopasniji ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio Danko Lazović. Upravo posle njegovog kontra napada "plavi" u 12. minutu dolaze u vodjstvo. Lazović je ušao u šesnaesterac, Blejk brani njegov šut, a na odbijenu loptu naleće Matić koji, uz malu pomoć Delibašića, pogadja gol Velšana.

U 60. minutu Lazović je povisio na 2:0, a konačan rezultat postavlja Milovanović u 77. minutu, fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Ovom pobedom, mlada reprezentacija je skoro osigurala drugo mesto u grupi, koje donosi plasman u baraž. Na tabeli grupe 9 vodi Italija sa 15 bodova (utakmica manje), ispred SCG koja ima 13, dok je na trećem mestu Finska sa 7 bodova.

Pižon delimično zadovoljan...

Trener mlade fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Vladimir Petrović nije bio zadovoljan igrom našeg tima posle ubedljive pobede:

"Zadovoljan sam samo rezultatom. Samo na momente smo igrali dobro, ali je i to bilo dovoljno za trijumf. Na odlučujućem okršaju protiv Italije moramo da odigramo znatno bolje. Najviše smo grešili u dodavanju lopte. Moramo da popravimo igru na sredini terena. Žao mi je što nismo pobedili ubedljivije, jer smo dobro radili na treninzima", rekao je Petrović.

Kapiten Danko Lazović složio se sa selektorom:

"Slažem se da smo u pojedinim delovima meča igrali loše. Protiv Italijana, ako želimo da pobedimo, moramo da igramo znatno agresivnije", rekao je Lazović.

Na konferenciju za novinare nije došao niko od predstavnika Velsa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.