Ministar Šarčević o slučaju Vacić: Nisam upoznat, proveriću

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2018, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Šarčević o "slučaju Vacić": Nisam upoznat, proveriću

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da nije upoznat sa tim da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić prisustvovao manifestaciji u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar", ali je naveo da su škole apolitične ustanove i da je u tom smislu velika odgovornost na direktorima škola.

Odgovarajući u parlamentu na pitanje samostalne poslanice Marinike Tepić da li je reagovao povodom Vacićeve posete i njeno podsećanje da je Vacić pre nekoliko meseci prisustvovao i proslavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << OŠ "Jelena Ćetković" Šarčević je rekao da je za prvu školu čuo i odreagovao, a da će za drugu proveriti.

Ministar je naveo da "direktori škola imaju veliku odgovornost u slučaju propagiranja bilo kakvih političkih ideja u školama zbog čega je, kaže, pre mesec dana upozorio direktore škola u Raškoj oblasti zbog pokušaja Sulejmana Ugljanina da politizuje škole".

"Poštujem apolitičnost školskih ustanova. Ostaje mi da proverim navode za školu 'Vladislav Ribnikar'. Moj stav je vrlo jasan, na mene niko ne vrši nikakvu vrstu ni pritisaka, ni molbi", rekao je ministar.

Mediji su objavili da je pre nekoliko dana u beogradskoj školi održan turnir učenika petih razreda u društvenoj igri "Proboj solunskog fronta" i da se kao gost i organizator manifestacije pojavio predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.