Izvor: Radio 021, 14.Dec.2018, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalac u Sloveniji skače na skoro 700 evra

Slovenački parlament potvrdio je izmene zakona o minimalnoj plati, po kojoj će neto plata za puno radno vreme od naredne godine iznositi 667, umesto 637 evra.

Predlog je dala stranka Levica uz potporu stranaka vladajuće koalicije premijera Marjana Šarca, a potvrđen je s 56 glasova i nijednim protiv, iako su na zakonski predlog primedbe imali poslodavci.

Novi zakon o minimalnoj plati predviđa i dinamiku po kojoj bi se ona u 2020. godini povećala na 700 evra neto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << s tim da se u nju ne bi računali dodaci na platu, piše Seebiz.

Podsetimo, oko hiljadu članova i aktivista vodećih slovenačkih sindikata protestovalo je prošle nedelje ispred sedišta Privredne komore u Ljubljani protiv niskih plata i penzija.

Autor: Seebiz

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.