Izvor: Novine novosadske, 31.Jul.2012, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milionski gubici zbog krađe šahtova

Krajem prošle nedelje novosadska policija je podnela krivičnu prijavu protiv Slavka K. iz Futoga zbog osnovane sumnje da je izvršio 14 krađa metalnih rešetki sa kanalizacionih odvoda u Veterniku.
Tokom prva četiri meseca ove godine, prema podacima JKP „Vodovod i kanalizacija“, prijavljeno je preko 500 lokacija na kojima su izvršene krađe, a preduzeće trpi višemilionske štete, izjavio je za In radio pr tog preduzeća, Davor Santrač.
„Preduzeće je prošle nedelje nabavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << negde oko 1500 što poklopaca što slivničkih rešetki, u vrednosti od oko 18 miliona dinara. To je nabavka koja nije bila planirana za ovu godinu. I to je recimo direktna šteta ovogodišnje epidemije krađa poklopaca i slivničkih rešetki. Nas raduje da je policija uspela da uhvati par počinilaca tih kriminalnih radnji. To jesu kriminalne radnje i tako treba da budu tretirane“, rekao je Santrač.
Policija i inspekcija treba ozbiljnije da se pozabave ovim problemom, jer je najverovatnije u pitanju organizovani kriminal, zbog kojeg i preduzeće i Grad izdvajaju ogromna sredstva, napominje Santrač.
Izvor: inradio.org

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.