Izvor: Radio 021, 04.Maj.2020, 09:09

Mali: Isplata minimalaca od četvrtka, prijave za 100 evra od 15. maja

Isplata prve od tri minimalne zarade koju država daje poslodavcima, a oni zaposlenima, počeće u četvrtak i biće završena za dva dana, najavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Za isplatu se prijavilo 237.000 poslodavaca, sa više od 1,1 milion zaposlenih, a u tu svrhu obezbeđeno je 900 miliona evra, rekao je Mali za RTS.

On je ocenio da zbog krize uzrokovane virusom korona u Srbiji nije puno ljudi ostalo bez posla -Nacionalnoj službi za zapošljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se u poslednja dva meseca prijavilo 6.047 osoba.

Mali je potvrdio da će prijave za dobijanje 100 evra jednokratne pomoći punoletnim građanima početi 15. maja i trajaće do 5. juna, i istakao da je to neophodna mera, jer to rade i najrazvijenije zemlje sveta, a njome vlast hoće da unese optimizam među građane Srbije.

Mali je najavio da će zdravstvenim radnicima sutra biti isplaćena aprilska plata uvećana za 10 odsto. Navodeći da je povećanje plata zdravstvenim radnicima trajno, ministar je kazao da će sa tim uvećanjem medicinska sestra na Infektivnoj klinici imati platu od oko 54.000 dinara što je kako je rekao, povećanje od 76 odsto u prethodnih nekoliko godina.

"Infektolog će imati platu od oko 105.000 dinara, to je za 65 odsto više nego 2011. godine. To pokazuje koliko se Srbija promenila. Imamo novca u budžetu, javne finansije su nam zdrave i stabilne", kazao je Mali.

On je dodao da je iznos za odlaganje plaćanja poreza do sledeće godine dostigao 29,5 milijardi dinara.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Isplata minimalca kreće u četvrtak i biće završena za dva dana"

Izvor: Kamatica.com, 04.Maj.2020

Isplata prve od tri minimalne zarade koju država daje poslodavcima, a oni zaposlenim, počeće u četvrtak i biće završena za dva dana, najavio je ministar finansija Siniša Mali..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.