Male priče Dejvida Linča u Kulturnom centru Beograda

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Male priče" Dejvida Linča u Kulturnom centru Beograda

Dok svet uživa u novom serijalu "Twin Peaks Season 3" poznatog američkog reditelja Dejvida Linča i iznova odaje počast njegovom delu dokumentarnim filmom "Dejvid Linč: Umetnički život", Kulturni centar Beograda je odlučio da jedan od ključnih programa u godini svog 60. jubileja posveti ovom izuzetnom stvaraocu.

Od 1. do 30. septembra u Kulturnom centru Beograda biće priređena izložba "Male priče" koju čini 56 crno-belih fotografija velikog formata sa svim odlikama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Linčovih filmova - čudesno preplitanje realnih referenata i fantazmagoričnih intervencija i kompozicija. Postavka "Male priče", koje su producirali galerija "Item" iz Pariza i Evropska kuća fotografije, u kojoj je izložba premijerno prikazana 2014, ekskluzivno će, po autorovoj želji, biti prikazana samo u sva tri galerijska prostora KCB-a i nigde drugde u okruženju.

Iz KCB-a ističu da tom izložbom žele da pruže uvid u Linčovo vizuelno stvaralaštvo s kojim srpska javnost nije imala prilike da se upozna za razliku od njegovog kinematografskog opusa, koji ima kultni status.

Izložbu će pratiti predavanja, tematska vođenja stručnjaka/stvaralaca iz različitih oblasti, eduaktivno-kretaivne radionice za srednjoškolce i mlađu studentsku populaciju i filmski program.

Dejvid Linč je američki filmski i televizijski reditelj, vizuelni umetnik, muzičar i glumac. Poznat po svojim nadrealnim filmovima, Linč je razvio svoj jedinstveni vizualni stil, popularno nazivan "Linčevski stil".

Kada govori o svom stvaralaštvu, sam Linč ga definiše kao intuitivno istraživanje našeg "drugog ja", naših snova, strahovanja i predrasuda, koja nisu očigledna na prvi pogled. Intuiciju definiše kao integralni sklop intelekta i emocije, razmišljanja i osećanja.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.