Makron seli novinare iz Jelisejske palate

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron seli novinare iz Jelisejske palate

Kabinet francuskog predsednika Emanuela Makrona planira da zatvori press sobu u Jelisejskoj palati, u okviru Makronovih širih nastojanja da drži pod kontrolom svoj imidž u javnosti.

Savetnici francuskog predsednika saopštili su da će novinari biti premešteni na novu lokaciju van predsedničke palate, čime će imati manje uvida u Makronove predsedničke aktivnosti.

Portparol francuske vlade rekao je da je razlog za premeštanje novinara "operativne prirode, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pokušaj da im se smanji uvid u aktivnosti predsednika". Neimenovani savetnik Emauela Makrona rekao je da je premeštanje press sobe "kraj privilegija za novinare", koji su imali prostor za rad u Jelisejskoj palati duže od 40 godina.

Kabinet francuskog predsednika sve češće koristi društvene mreže za objavljivanje informacija, umesto da javno odgovara na pitanja medija.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Makron tera novinare iz predsedničke palate

Izvor: Blic, 15.Feb.2018, 00:53

Kabinet predsednika Francuske Emanuela Makrona doneo je odluku o zatvaranju prostorija za medije unutar predsedničke palate, u okviru napora francuskog lidera da kontroliše svoj imidž u javnosti...Savetnici Makrona saopštili su danas da će novinari biti prebačeni na novu lokaciju van palate na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.