Mađarski ledolomci danas popodne stižu u Srbiju

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski ledolomci danas popodne stižu u Srbiju

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da što se tiče vodnog sabraćaja, na reci Tisi je obustavljena plovidba 5. januara, od brane na Tisi do granice sa Mađarskom.

Plovidba je obustavljena zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru.

Na kanalima hidro sistema Dunav - Tisa - Dunav je, zbog ledostaja, obustavljena plovidba dana 6. januara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Na reci Savi je 8. januara, usled pojave leda i ledohoda, kao i izrazito niskog vodostaja, obustavljena plovidba od 49 do 210,8 rečnih kilometara.

Na Dunavu je 8. januara, usled pojave leda i ledohoda, obustavljena plovidba od Bezdana do Kladova, dok je od Kladova do Đerdapa II plovidba obustavljena zbog jakih udara vetra i formiranja ledenog pokrivača.

Redovna odbrana od leda proglašena je na Dunavu od 1275 do 1215 rečnog kolometra, kao i na sektoru od Golupca do Smedereva 2, zatim na Savi od Hrtkovaca do granice sa BiH, kao i na celom toku Tise.

Doneta je odluka o aktiviranju ledolomca "Greben" na potezu od Đerdapa 1 do izlaska iz Kazana.

U Srbiju danas popodne stižu dva ledolomca iz Mađarske, koji će pomoći saniranje ledenih čepova na rekama.

Mađarski ledolomci bi danas oko 17 časova trebalo da stignu u Apatin.

Led koji se pokrenuo na Dunavu napravio je probleme duž vodotoka ove reke kroz Srbiju, najviše u Apatinu, u blizini Zemunskog keja i u delu kod Novog Beograda. Uništen je Apatinski Pristan, kao i veliki broj čamaca i splavova na Zemunskom keju.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.