Lebedevoj i Abakumovoj oduzete medalje zbog dopinga

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebedevoj i Abakumovoj oduzete medalje zbog dopinga

Ruskim atletičarkama Tatjani Lebedevoj i Mariji Abakumovoj oduzete su tri srebrne medalje sa Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu zbog dopinga, nakon što je Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbio njihove žalbe.

CAS je tako danas potvrdio odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta iz 2016. godine o diskvalifikaciji Lebedeve i Abakumove, kao i njihove sunarodnice biciklistkinje Ekatarine Gnidenko.

One su kažnjene pošto je, ponovljenim testiranjem, u njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << doping uzorcima sa Olimpijskih igara pronađen anabolički steroid turinabol.

Lebedeva je 2008. godine u Pekingu osvojila srebrne medalje u skoku u dalj i troskoku, a Abakumova je osvojila srebro u bacanju koplja. Gnidenko je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine zauzela osmo mesto. Sve tri su u maju bile na saslušanju u Lozani i nisu uspele da dokažu da metode antidoping testiranja nisu bile naučno validne, naveo je CAS u saopštenju.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.