LŠ i LE: Žreb u ponedeljak u podne

Izvor: B92, 21.Jun.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ i LE: Žreb u ponedeljak u podne

Tri kluba iz Srbije, Partizan, Sevojno i Crvena zvezda saznaće u ponedeljak imena prvih rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

Novosadska Vojvodina će se uključiti u takmičenje u trećem kolu kvalifikacija. Partizan je u kvalifikacijama za Ligu šampiona u grupi povlašćenih timova, a u 'jačem šeširu' u kvalifikacijama za Ligu Evrope su i Crvena zvezda i Sevojno. Žreb će biti održan u švajcarskom Nionu, počinje u 12 časova. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ukupno 54 kluba, među kojima je i prvak Srbije boriće se za još deset slobodnih mesta u Ligi šampiona, a 'crno-beli' učestvuju u 'kvalifikacijama šampiona' sa još 39 prvaka svojih država.

www.partizan.rs

Na osnovu rejtinga i 'zvučnosti imena' najopasniji mogući rivali Jokanovićevom timu mogli bi da budu mađarski Debrecin, Šerif iz Moldavije i estonska Levadija, a kapiten Partizana Nenad Đorđević rekao je da bi voleo da njeogv tim na startu izbegne timove iz bivših država Sovjetskog Saveza.

U prvom kolu kvalifikacija učestvovaće samo četiri tima, crnogorski Mogren i Santa Hulija iz Andore kao nosioci, Hibernijan sa Malte i prvak San Marina, ekipa Tre Fjori.

Pobednici dva dvomeča prvog kola pridružiće se u drugom kolu timovima Bohemijansa (Republika Irska), Zrinjskog (BiH), Debrecina (Mađarska), VIT Tbilisija (Gruzija), Šerifa iz Tiraspolja (Moldavija), Makedonije Đorče Petrov (Makedonija), Bakua (Azerbejdžan), Levadije (Estonija), Tirane (Albanija), Aktobea (Kazahstan), Pjunika (Jermenija), Rila (Vels), Glentorana (Severna Irska), EB Strejmura (Farska Ostrva) i Didelanža (Luksemburg).

U grupi nosilaca na žrebu drugog kola su Kopenhagen (Danska), Levski Sofija (Bugarska), Partizan (Srbija), Makabi Haifa (Izrael), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Visla Krakov (Poljska), BATE Borisov (Belorusija), Red Bul Salcburg (Austrija), Kalmar (Švedska), APOEL Nikozija (Kipar), Stabek (Norveška), Slovan Bratislava (Slovačka), Ventspils (Letonija), Maribor (Slovenija), Hafnarfjordur (Island), Inter Turku (Finska) i Ekranas (Litvanija).

Sat kasnije (od 13 časova) biće održan žreb prva dva kola kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope.

I Crvena zvezda i Sevojno nalaze se među nosiocima a među njihovim potencijalnim rivalima je samo 26 klubova i još 14 pobednika prvog kola kvalifikacija.

Na osnovu liste sigurnih učesnika druge runde i potencijalnih pobednika prve koji će se naći u 'slabijem šeširu' čini se da su najnezgodniji potencijalni rivali finski Lahti, klubovi iz Belorusije, Mađarske ali i da bi klubovi iz Srbije, bez obzira na ishod žreba mogli da se smatraju favoritima u drugom kolu.

U grupi povlašćenih su, pored Crvene zvezde i Sevojna, Steaua, Bazel, Galatasaraj, Rozenborg, Olborg, Anortozis, Brondbi, Metalurg Donjeck, Helsingborg, Rapid Beč, NAK Breda, Gent, Rijeka...

Potencijalni rivali Crvene zvezde i Sevojna su Suduva i Kaunas (Litvanija), Metalurgs Liepaja i Skonto Riga (Letonija), Naftan Novopolotsk (Belorusija), Slavija i Sarajevo (BiH), Ujpešt (Mađarska), Dačija Kišinjev i Iskra Stal Ribnica (Moldavija), Rejkjavik (Island), Vaduc (Lihtenštajn), Milano Kumanovo (Makedonija), Garabag Agdam (Azerbejdžan), Flora Talin (Estonija), Fljamurtari Valona (Albanija), Tobol Kustanaj (Kazahstan), Gančasar Kapanj (Jermenija), Bangor Siti (Vels), Krusejders Belfast (Severna Irska), HB Toršavn (Farska Ostrva), Diferdanž (Luksemburg), Petrovac (Crna Gora), Santa Koloma (Andora), Slijema Vonderers (Malta), Juvenes (San Marino), kao i pobednici prvog kola.

U prvom kolu su među nosiocima ekipe koje ne mogu da budu protivnici timovima iz Srbije jer će se naći među nosiocima, kao i oni koji bi mogli 'na crtu' Crvenoj zvezdi i Sevojnu, Lahti (Finska), Vetra Viljnus (Litvanija), Sligo Rovers (Republika Irska), Dinaburg (Letonija), Rudar Velenje (Slovenija), Dinamo Minsk i MTZ Ripo Minsk (Belorusija), Široki Brijeg (BiH), Haladaš Sombatelji (Mađarska), Olimpi Rustavi i Zestafoni (Gruzija), Zimbru Kišinjev (Moldavija), Keflavik i Fram Rejkjavik (Island), Renova Džepčište (Makedonija), Inter Baku i Simurku Zakvatala (Azerbejdžan), Trans Narva i Kalju Nime (Estonija), Vlaznija Skadar i Dinamo Tirana (Albanija), Irtiš Pavlodar i Okžetpets Kokšetav (Kazahstan), Mika Aštarak i Banants Jerevan (Jermenija), Laneli i Nju Sejnts (Vels), Linfild Belfast i Lizburn Distileri (Severna Irska), B36 Toršavn i NSI Runavik (Farska Ostrva), Grevenmaher i Kerjeng (luksemburg), Budućnost Podgorica i Sutjeska Nikšić (Crna Gora), Valeta i Birkirkara (Malta).

U slučaju da Partizan, Crvena zveda ili Sevojno izvuku timove koji učestvuju u prvom kolu kvalifikacija rivale će znati tek sedam dana pred svoje prve mečeve ali i imati priliku da potencijalne protivnike vide na delu u duelima prve runde, 30. juna i 2/3. jula, odnosno 8/9/10. jula.

Mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se 14/15. i 21/22. jula, timovi koji se bore za plasman u UEFA Ligu Evrope igraće 16. i 23. jula.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.