Kuburović: Advokati ne mogu imati status službenog lica

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Advokati ne mogu imati status službenog lica

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da bi do kraja godine u skupštinsku proceduru mogle da uđu izmene i dopune Krivičnog zakona, koje imaju za cilj poboljšanje položaja advokata.

Kuburović je podsetila da se danas održava sastanak radne grupe koju je formiralo Ministarstvo pravde, a koja se bavi zaštitom advokata.

"Advokati ne mogu da imaju status službenog lica, jer nemaju javna ovlašćenja, ali se kroz posebne krivične odredbe može obezbediti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njihova bolja zaštita i ministarstvo je spremno da prihvati predlog izmena i dopuna Krivičnog zakona", rekla je ministarka za televiziju Prva.

Radna grupa formirana je nakon ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića 28. jula u Beogradu.

Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda inicirale su formiranje stalne radne grupe koja će se baviti slučajevima napada i ubistava advokata kojih je u proteklih 10 godina bilo oko 50.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kuburović: Izmene zakona sa ciljem boljeg položaja advokata

Izvor: Blic, 03.Sep.2018

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da bi do kraja godine u skupštinsku proceduru mogle da uđu izmene i dopune Krivičnog zakona, a koje za cilj imaju poboljšanje položaja advokata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.