Ksenija Radulović selektor 56. Sterijinog pozorja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2010, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ksenija Radulović selektor 56. Sterijinog pozorja

NOVI SAD -

Teatrolog iz Beograda Ksenija Radulović imenovana je za umetničkog direktora i selektora narednog, 56. Sterijinog pozorja, koje će se vratiti nekadašnjem konceptu favorizovanja domaćih dramskih dela, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Odluka o izboru novog selektora i konceptu festivala doneta je na današnjoj sednici Upravnog odbora Sterijinog pozorja, koji je u potpunosti prihvatio predloge Umetničkog veća, s poznatim rediteljem Dejanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mijačem na čelu.

"Uvažili smo glas stručne javnosti, koji je imao određene primedbe na prethodne festivale. U tom cilju smo, 31. maja, formirali Veće kao savetodavno telo Direkcije Pozorja i njegovog Upravnog odbora", istakao je vršilac dužnosti direktora Sterijinog pozorja Milivoje Mlađenović.

Prema rečima portparola Umetničkog veća i nekadašnjeg selektora Ivana Medenice, Sterijino pozorje će u punom smislu te reči biti festival nacionalne drame i pozorišta, što znači da se njegov takmičarski program sastoji od domaćih i stranih predstava rađenih po domaćem tekstu i domaćih predstava rađenih po stranom tekstu.

"U takmičarskom delu će ubuduće biti sedam do najviše devet predstava, umesto 17 koliko ih je bilo lane, s tim da najmanje tri treba da budu praizvedbe. Novina je i što će sama Direkcija Pozorja stimulisati praizvedbe, a po mogućnosti u njima i finansijski učestvovati", rekao je Medenica.

Festivali će ponovo imati samo jednog selektora, koji će biti autohton u odlučivanju, ali i preuzimanju odgovornosti, s tim da će moći da bira više saradnika.

"U pratećem, netakmičarskom programu će ostati Međunarodna selekcija `Krugovi`, pa makar i samo s dve predstave, ali vrhunskog kvaliteta", istakao je portparol.

Naredno Sterijino pozorje održaće se od 26. maja do 4. juna 2011. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radulovićeva na čelu Pozorja

Izvor: B92, 01.Jul.2010

Teatrolog iz Beograda Ksenija Radulović imenovana je za umetničkog direktora i selektora 56. Sterijinog pozorja, koje će se vratiti nekadašnjem konceptu favorizovanja domaćih dramskih dela, istaknuto je na konferenciji za novinare...Odluka o izboru novog selektora i konceptu festivala doneta je...

Nastavak na B92...

Ksenija Radulović umetnički direktor i selektor

Izvor: Blic, 02.Jul.2010, 01:05

Upravni odbor Stertijinog pozorja je na jučerašnjoj sednici usvojio predlog Umetničkog veća te instuucije da novi čelnik našeg prestižnog festivala bude Ksenija Radulović kao i novi koncept manifestacije...Umetnički direktor i selektor Sterijinog pozorja u naredne dve godine je dramaturg Ksenija...

Nastavak na Blic...

Radulovićeva na čelu Pozorja

Izvor: Šumadija Press, 02.Jul.2010

Teatrolog iz Beograda Ksenija Radulović imenovana je za umetničkog direktora i selektora 56. Sterijinog pozorja.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.