Izvor: Radio 021, 08.Dec.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Trgovinski lanci da penzionerima daju popust i vikendom

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić apelovao je na velike trgovinske lance u Srbiji da svim penzionerima vikendom omoguće popuste od 10, 15 ili 20 odsto, ocenivši da kompanije za to imaju računicu a da bi ta mera bila važna za penzionere.

Krkobabić je rekao da je danas više nego ikada neophodna međugeneracijska solidarnost.

"Gotovo jedna trećina stanovnika Srbije je starija od 60 godina. To su ljudi koji zaslužuju naše duboko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poštovanje i uvažavanje. Očekujem od velikih trgovinskih kuća i lanaca da se penzioneri kao redovni solidni kupci uvaže na pravi način. Bilo bi dobro da imamo subotu ili nedelju namenjenu penzionerima, u smislu da su tada cene znatno niže i pristupačnije penzionerima", rekao je Krkobabić.

Podsetio je da ukupan mesečni iznos koji se izdvaja za penzije u Srbiji iznosi oko pet milijardi dinara i da je u pitanju ogromna svota novca koja završi na kraju u maloprodaji ili veleprodajnim objektima.

Krkobabić je naveo i da su danas penzije redovne a da od januara za najstarije građane sledi povećanje njihovih primanja.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.