Krkobabić: Još 825 miliona za razvoj zadruga

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Još 825 miliona za razvoj zadruga

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić rekao je da je u budžetu Srbije za sledeću godinu izdvojeno 825 miliona dinara za pospešivanje i razvoj zadruga u Srbiji.

On je podsetio da već postoje podsticaji od 50.000 evra za novoformirane zadruge i 100.000 evra za postojeće zadruge. Krkobabić je dodao da je za nepunih godinu dana formirano 182 zadruge.

"Krećemo u formiranje složenih zadruga. U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njih planiramo da uložimo i do pet stotina hiljada evra. Složene zadruge znače da ćemo manje specijalizovane zadruge koje su horizontalno povezane objediniti u složene zadruge koje će imati za cilj da se bave višim fazama prerade, a one najuspešnije i naučno-istraživačkim radom", rekao je Krkobabić.

Po njegovim rečima, nijedno veće selo u Srbiji ne može da ostane bez zadruge.

"Hoćemo da svako veće selo u Srbiji ima zadrugu. Zadrugu, ambulantu, školu, poštu i crkvu, i tek tad možemo da govorimo o kompletnom selu", rekao je Krkobabić o planovima za budućnost.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.