Korto Malteze na Sinema sitiju

Izvor: B92, 23.Apr.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korto Malteze na Sinema sitiju

U okviru selekcije „Animatriks", novosadskog festivala Sinema siti, biće prikazano pet animiranih filmova u kojima je glavni lik Korto Malteze.

Jedan od najslavnijih strip crtača i scenarista Hugo Prat, tvorac je ovog, široko poznatog, strip junaka. On je napravio ukupno 12 albuma o Maltezeu, a pet koji će biti prikazani na festivalu nastali su između 1967. i 1992. godine.

„Balada o slanom moru", "Pod znakom jarca", „Kelti", "Korto Malteze u Sibiru" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i „Zlatna kuća Samarkanda" su naslovi strip albuma po kojima su i filmovi, nastali 2002. godine, dobili naziv.

Aleksa Gajić, tvorac filma „Edit i ja", selektor je ovogodišnjeg programa animiranih ostvarenja na festivalu. Njegov film je prošle godine na Sinema sitiju dobio priznanje za doprinos razvoju srpske kinematografije.

Novosadski festival Sinema siti biće održan od 05. do 12. juna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pet filmova o Kortu Maltezeu u Novom Sadu

Izvor: Glas javnosti, 24.Apr.2010, 07:26

BEOGRAD - Pet animiranih filmova sa Kortom Maltezeom kao glavnim likom biće prikazano na festivalu Sinema siti (Cinema City) u Novom Sadu, u okviru selekcije "Animatriks", saopštili su organizatori manifestacije...Publika će na Sinema sitiju moći da pogleda filmove "Balada o slanom moru", "Pod znakom...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.